Öppna föreställningar

- unika nära-livet-upplevelser

Foto: Johanna Jivanna Hopkins, 2019

3-4 gånger per termin/säsong brukar Teater X bjuda in till öppna föreställningar för allmänheten. Vid dessa föreställningar bjuder vi in publikens egna berättelser ur verkligheten om stort och smått, sannolika och osannolika händelser om allt som berör och formar oss som människor.

Föreställningens innehåll formas av publikens berättelser, minnen, känslor och reflektioner. En spelledare fungerar som länk mellan publiken och ensemblen, vilken står redo att genom improviserad teater spegla det publiken delar.

Foto: Johanna Jivanna Hopkins, 2019

Varje föreställning har ett tema, som är tänkt som en katalysator eller gnista för att tända berättelsernas eld - den urbana lägerelden - som sedan organiskt ger nya gnistor till nya berättelser, och en berättelseväv växer under föreställningen fram. Varje föreställning är unik. En playbackföreställning sker här och nu och aldrig kommer igen!

(Här kan du läsa mer om playback.)

Foto: Johanna Jivanna Hopkins, 2019

Praktiska detaljer för våra öppna föreställningar

Under normala omständigheter (dvs ej under Corona-pandemin) brukar det se ut så här:

  • Tid: 19.30

  • Speltid: cirka 1 h 45 min

  • Plats: Improvisation & Co, Hagagatan 48, Stockholm

  • Pris: 160 kr (100 kr student & pensionär)

  • Boka biljetter: Via formulär alt via epost till: info [at] teaterx.se

  • Kassan öppnar kl 19.00, likaså bar och café, som även håller öppet en stund efteråt. OBS! Endast kontanter eller Swish!

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image
Foto: Monika Borkenhagen, 2019

Senaste aktuella säsongen:

Våren 2020: MELLAN HIMMEL OCH JORD

Efter ett innehållsrikt jubileumsår 2019 med firande av 20 år som teatergrupp, bjöd Teater X under våren 2020 in till föreställningsserien MELLAN HIMMEL OCH JORD, med fyra avsnitt; SKIFTE, GLÄNTA, ELD och ÅTERBLICK (se tematexter för respektive föreställning nedan).

Av dessa hann vi dock bara ha den första föreställningen, den 31/1 - SKIFTE. Lagom till vår andra föreställning, GLÄNTA hade Corona-viruset utvecklats till en pandemi och vi tvingades ställa in vårens resterande föreställningar.

Våren 2020 har helt klart gått till historien. Föga visste vi när vi hade vår föreställning SKIFTE den 31 januari, att vi stod inför ett skifte som detta… Corona har vänt allas vår verklighet upp och ner, på ett eller annat sätt, och MELLAN HIMMEL OCH JORD har fått en ny twist....

Inbjudningstexter inför MELLAN HIMMEL OCH JORD (våren 2020):

Del 1: SKIFTE (31/1)

Världen vänder, en dag i sänder och ett nytt årtionde har just inletts. Det enda vi med säkerhet vet om livet är att det är i konstant förändring. Ibland ler det mot oss och ibland känns det tungt. Plötsligt händer något som får oss ur balans, ur vår lunk, som väcker upp oss ur dvalan. Livets skiften skapar dynamik som får oss att känna oss levande, det förutsägbart oförutsägbara. Vilka skiften har varit avgörande för dig i ditt liv? På vilket sätt befinner du dig i ett skifte just nu? Vill du vända blad eller kanske stanna en stund där du är? Hur förvaltar du livets lott och det arv du fått?

Välkommen till föreställningen SKIFTE!

Del 2: GLÄNTA (20/3)

“Det finns i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse”, skriver Tomas Tranströmer. Att glänta, att försiktigt öppna och kika in. Kika in i ett rum som sällan öppnas. Vilka platser och situationer i ditt liv fungerar som portaler för det nya, det framväxande och det oförutsägbara? När gick du vilse och hittade hem? Hur ser gläntan i ditt liv ut? Var finns den och hur hittar du dit? Vad har öppnat sig för dig i ditt liv när du minst anat det?

Välkommen till föreställningen GLÄNTA!

Del 3: ELD (17/4)

Det glöder, det pyr och ryker. En vindpust gör att det plötsligt börjar brinna. Elden värmer och skyddar, men kan också förstöra och förgöra. Elden är vår inre passion, kraften som vill skapa. Vad brinner du för? Vilka gnistor har haft betydelse i ditt liv? Vilka bränder har du tvingats släcka? Vad har fått brinna upp och sedan fått ge plats för något nytt att växa fram? Hur gör du för att hålla lågan vid liv, och hur gör du för att inte brinna upp?

Välkommen till föreställningen ELD!

Del 4: ÅTERBLICK (14/5)

När vi blickar tillbaka ser vi ofta saker med större klarhet än när vi är mitt uppe i dem. I återblicken finns möjlighet till lärande och visdom, till glädje och nöjdhet, men också till ånger och skam. En återblick på livet kan hjälpa oss att välja riktning framåt. Vad ser du i backspegeln? Vad är du stolt över? Vad ångrar du? Hur drar du nytta av dina erfarenheter? Vilken lärdom har varit avgörande för dig? Vilka tillbakablickar ger eller tar energi för dig?

Välkommen till föreställningen ÅTERBLICK!

Vi längtar tills vi kan erbjuda fysiska föreställningar för vår publik igen! ♥ Under tiden får ni gärna följa oss på Facebook och Instagram för reflektioner, minnen och tillbakablickar från våra 20 år som grupp. För att vara säkra på att inte missa när vi åter drar igång - anmäl er till vårt nyhetsbrev!


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du att vi skickar regelbundna uppdateringar till dig ett fåtal gånger per termin. Du kan närsomhelst avanmäla dig genom att klicka på länken “Unsubscribe” längst ner i våra mailutskick.