Föreställningar

- unika nära-livet-upplevelser

Foto: Johanna Jivanna Hopkins, 2019

Aktuella föreställningar hösten 2021:

MELLAN HIMMEL OCH JORD (2021 Edition)


Äntligen får vi möta vår publik igen!

Den 1 oktober är det nypremiär av MELLAN HIMMEL OCH JORD. Denna föreställningssvit var planerad till våren 2020, men vi hann endast genomföra den första av fyra föreställningar innan pandemin slog till och samhället stängdes ner.

Nu är vi äntligen tillbaks och vi trycker på play där vi tryckte på paus för 1,5 år sen. Med en favorit i repris: Öppningsföreställningen SKIFTE - ett tema minst lika aktuellt nu som då…!


Välkomna till denna höst 2021 tillsammans med oss. Vi har saknat er. <3

Vi bjuder in publikens egna berättelser ur verkligheten om stort och smått, sannolika och osannolika händelser om allt som berör och formar oss som människor. En berättelseväv i fyra avsnitt; SKIFTE, GLÄNTA, ELD och ÅTERBLICK.


Del 1: Fre 1/10 kl 19.00 - SKIFTE (på Impro & Co*)

Del 2: Fre 29/10 kl 19.00 - GLÄNTA (på Klustret**)

Del 3: Fre 26/11 kl 19.00 - ELD (på Impro & Co*)

Del 4: Fre 10/12 kl 19.00 - ÅTERBLICK (på Impro & Co*)


*Improvisation & Co, Hagagatan 48, Stockholm
**Klustret Ekskäret, Birger Jarlsgatan 58, Stockholm

Välkommen på en eller flera föreställningar! Boka gärna biljett för att säkra din plats!

Foto: Johanna Jivanna Hopkins, 2019

Höstens olika teman

Tryck på pilarna nedan så får du veta mer om respektive föreställnings tema!

Del 1: SKIFTE (1/10, 2021)

Världen vänder, en dag i sänder... Det enda vi med säkerhet vet om livet är att det är i konstant förändring. Ibland ler det mot oss och ibland känns det tungt. Plötsligt händer något som får oss ur balans, ur vår lunk, som väcker upp oss ur dvalan. Livets skiften skapar dynamik som får oss att känna oss levande, det förutsägbart oförutsägbara. Vilka skiften har varit avgörande för dig i ditt liv? På vilket sätt befinner du dig i ett skifte just nu? Vill du vända blad eller kanske stanna en stund där du är? Hur förvaltar du livets lott och det arv du fått?

Välkommen till föreställningen SKIFTE!

Del 2: GLÄNTA (29/10, 2021)

“Det finns i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse”, skriver Tomas Tranströmer. Att glänta, att försiktigt öppna och kika in. Kika in i ett rum som sällan öppnas. Vilka platser och situationer i ditt liv fungerar som portaler för det nya, det framväxande och det oförutsägbara? När gick du vilse och hittade hem? Hur ser gläntan i ditt liv ut? Var finns den och hur hittar du dit? Vad har öppnat sig för dig i ditt liv när du minst anat det?

Välkommen till föreställningen GLÄNTA!

Del 3: ELD (26/11, 2021)

Det glöder, det pyr och ryker. En vindpust gör att det plötsligt börjar brinna. Elden värmer och skyddar, men kan också förstöra och förgöra. Elden är vår inre passion, kraften som vill skapa. Vad brinner du för? Vilka gnistor har haft betydelse i ditt liv? Vilka bränder har du tvingats släcka? Vad har fått brinna upp och sedan fått ge plats för något nytt att växa fram? Hur gör du för att hålla lågan vid liv, och hur gör du för att inte brinna upp?

Välkommen till föreställningen ELD!

Del 4: ÅTERBLICK (10/12, 2021)

När vi blickar tillbaka ser vi ofta saker med större klarhet än när vi är mitt uppe i dem. I återblicken finns möjlighet till lärande och visdom, till glädje och nöjdhet, men också till ånger och skam. En återblick på livet kan hjälpa oss att välja riktning framåt. Vad ser du i backspegeln? Vad är du stolt över? Vad ångrar du? Hur drar du nytta av dina erfarenheter? Vilken lärdom har varit avgörande för dig? Vilka tillbakablickar ger eller tar energi för dig?

Välkommen till föreställningen ÅTERBLICK!

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Praktiska detaljer

 • Tid: 19.00

 • Speltid: cirka 1 h 45 min

 • Plats:
  - Föreställning 1
  , 3 & 4: Improvisation & Co, Hagagatan 48, Stockholm
  - Föreställning 2: Ekskäret Klustret, Birger Jarlsgatan 58, Stockholm

 • Pris: 200 kr (150 kr student & pensionär)

 • Boka biljetter: Via detta formulär (alt. vid stora bokningar via e-post till: info@teaterx.se).
  - Biljetterna betalas i kassan vid ankomst till teatern. Ej uthämtade biljetter kan komma att släppas till väntande 5 min innan föreställningens start.

 • Kassan öppnar kl 18.30, likaså bar och café, som även håller öppet en stund efteråt. OBS! Endast kontanter eller Swish!

Foto: Johanna Jivanna Hopkins, 2019

Hur går det till?

3-4 gånger per termin/säsong brukar Teater X bjuda in till föreställningar för allmänheten. Vid dessa föreställningar bjuder vi in publikens egna berättelser ur verkligheten om stort och smått, sannolika och osannolika händelser om allt som berör och formar oss som människor.

Föreställningens innehåll formas av publikens berättelser, minnen, känslor och reflektioner. En spelledare fungerar som länk mellan publiken och ensemblen, vilken står redo att genom improviserad teater spegla det publiken delar.

Varje föreställning har ett tema, som är tänkt som en katalysator eller gnista för att tända berättelsernas eld - den urbana lägerelden - som sedan organiskt ger nya gnistor till nya berättelser, och en berättelseväv växer under föreställningen fram. Varje föreställning är unik. En playbackföreställning sker här och nu och aldrig kommer igen!

(Här kan du läsa mer om playback.)

Foto: Monika Borkenhagen, 2019


Varmt välkomna till denna höst 2021 tillsammans med oss! <3

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du att vi skickar regelbundna uppdateringar till dig ett fåtal gånger per termin. Du kan närsomhelst avanmäla dig genom att klicka på länken “Unsubscribe” längst ner i våra mailutskick.