Playbackföreställningar

- unika nära-livet-upplevelser

Foto: Johanna Jivanna Hopkins, 2019

Några gånger per termin/säsong brukar Teater X bjuda in till föreställningar för allmänheten, våra öppna föreställningar. Med playbackteatern som vårt verktyg bjuder vi in publikens egna berättelser ur verkligheten om stort och smått, sannolika och osannolika händelser om allt som berör och formar oss som människor. 

Foto: Johanna Jivanna Hopkins, 2019

Hur går en föreställning till?

En spelledare fungerar som länk mellan publiken och ensemblen, vilken står redo att genom improviserad teater spegla det publiken delar. Föreställningens innehåll formas av publikens berättelser, minnen, känslor och reflektioner, vilka speglas på scen med improviserat skådespel och musik.

Föreställningens tema är tänkt som en gnista för att tända berättelsernas eld - den urbana lägerelden - som sedan organiskt ger nya gnistor till nya berättelser, och en berättelseväv växer under föreställningen fram. Varje föreställning är unik. En playbackföreställning sker här och nu och aldrig kommer igen! 

(Här kan du läsa mer om playback.) 

Foto: Monika Borkenhagen, 2019


Varmt välkomna till våra öppna föreställningar! <3

Vill ni beställa en skräddarsydd föreställning just för ert sammanhang? Läs mer om våra tjänster, och tveka inte att kontakta oss!

Kommande föreställningar

29 september 2023:
Lathund för livsnjutare
TeaterVerket Svea, Sveavägen 114, Stockholm

Välkommen till Teater X öppna föreställning "Lathund för livsnjutare"

29 september kl 19 på Teaterverket Svea.


Samtidigheten. Känns inte den svindlande? Jordens överhettade tillstånd. Inflammationen. Vår kroniska stress och hur vi rättfärdigar ett ohållbart leverne.

Hur odlar du din inre trädgård i samtidens kakafoni? Hur dansar du med dina livsandar? Vad gör du för att sakta ner steget och lyfta blicken mot glädjen?

Kom och berätta. Vi behöver veta!


Praktiska detaljer:

- Plats: Teaterverket, Sveavägen 114, Stockholm.

- Speltid: cirka 1 h 45 min

- Pris: 200 kr (150 kr student & pensionär)

- Boka biljetter: https://forms.gle/2AmQeNXGc6AtAZQz8 

Biljetterna betalas i kassan vid ankomst. (Ej uthämtade biljetter kan komma att släppas till väntande 5 min innan föreställningens start.)

- Kassan öppnar kl. 18.30. OBS! Endast kontanter eller Swish!

Läs mer om våra tidigare föreställningar på vår Aktuellt-sida. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du att vi skickar regelbundna uppdateringar till dig ett fåtal gånger per termin. Du kan närsomhelst avanmäla dig genom att klicka på länken “Unsubscribe” längst ner i våra mailutskick.