Playbackföreställningar

- unika nära-livet-upplevelser

Foto: Johanna Jivanna Hopkins, 2019

Några gånger per termin/säsong brukar Teater X bjuda in till föreställningar för allmänheten, våra öppna föreställningar. Med playbackteatern som vårt verktyg bjuder vi in publikens egna berättelser ur verkligheten om stort och smått, sannolika och osannolika händelser om allt som berör och formar oss som människor. 

Foto: Johanna Jivanna Hopkins, 2019

Hur går en föreställning till?

En spelledare fungerar som länk mellan publiken och ensemblen, vilken står redo att genom improviserad teater spegla det publiken delar. Föreställningens innehåll formas av publikens berättelser, minnen, känslor och reflektioner, vilka speglas på scen med improviserat skådespel och musik.

Föreställningens tema är tänkt som en gnista för att tända berättelsernas eld - den urbana lägerelden - som sedan organiskt ger nya gnistor till nya berättelser, och en berättelseväv växer under föreställningen fram. Varje föreställning är unik. En playbackföreställning sker här och nu och aldrig kommer igen! 

(Här kan du läsa mer om playback.) 

Foto: Monika Borkenhagen, 2019


Varmt välkomna till våra öppna föreställningar! <3

Vill ni beställa en skräddarsydd föreställning just för ert sammanhang? Läs mer om våra tjänster, och tveka inte att kontakta oss!Kommande föreställningar

1 december 2023:
Teater X spelar på NAV-festivalen: "I AM because WE ARE"
NAV, Värmdövägen 120, Nacka

Välkommen på playback i adventstid! Teater X ger den 1 december kl 19 föreställningen “I AM because WE ARE” vid NAV:s adventsfestival med samma namn.

I am because we are… Vem vore jag utan dig? Vi utan er? En tom eka på öppet hav. Ett löv singlande mot marken. Ett ekande ord i ett tomt rum. Från vårt första andetag har andra människors ansikten, händer och röster guidat oss in i livet. På vägen gör vi det samma för andra. Vilka ansikten, händer och röster har du sett, känt och själv fått vara, fram till idag?

Playbackteaterkvällen med Teater X är en del av NAV:s adventsfestival som äger rum på NAV i Nacka den 29/11-3/12. En festival som är en varm mobilisering av ljus och skaparkraft under den mörkaste av tider - ett firande och en stöd-festival för den kreativa samverkan som NAV-initiativet vill bidra till. Hela festivalens intäkter går till att fortsätta utveckla denna plats - det öppna mellanrum där nya idéer och initiativ kan gro och växa.   


Läs mer om våra tidigare föreställningar på vår Aktuellt-sida. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du att vi skickar regelbundna uppdateringar till dig ett fåtal gånger per termin. Du kan närsomhelst avanmäla dig genom att klicka på länken “Unsubscribe” längst ner i våra mailutskick.