Föreställningar

- unika nära-livet-upplevelser

Foto: Johanna Jivanna Hopkins, 2019

Några gånger per termin/säsong brukar Teater X bjuda in till föreställningar för allmänheten. Med playbackteatern som vårt verktyg bjuder vi in publikens egna berättelser ur verkligheten om stort och smått, sannolika och osannolika händelser om allt som berör och formar oss som människor. 

(Längst ner på sidan kan du läsa mer om hur en föreställning går till). 

24 februari 2023Brytningstid
Teaterverket Svea, Sveavägen 114, Stockholm

Varmt välkommen till Brytningstid. Vårens inledande föreställning med Teater X på Teaterverket Svea.  


Ljuset återvänder. Mörkret släpper sakta sitt grepp och våren står för dörren. Vad innebär den här tiden för dig?

– Är det jäsningstid, kanske tid då gammalt och nytt möts, övergångstid, tid för uppbrott, sammanbrott, genombrott, brottningsmatch eller isbrytning…? 


När har du brutit ny mark i ditt liv?

Välkommen till vår urbana lägereld, lyssna eller dela, och låt dig bli hänryckt av teater där publikens verkliga berättelser utgör manus.


Välkommen till föreställningen Brytningstid!


Praktiska detaljer:

- Plats: Teaterverket, Sveavägen 114, Stockholm.

- Speltid: cirka 1 h 45 min

- Pris: 200 kr (150 kr student & pensionär)

- Boka biljetter: https://forms.gle/ijJoT26iu8VDHgGSA 

Biljetterna betalas i kassan vid ankomst. (Ej uthämtade biljetter kan komma att släppas till väntande 5 min innan föreställningens start.)

- Kassan öppnar kl. 18.30. OBS! Endast kontanter eller Swish!

16 september 2022:  Skörd
Teaterverket Svea, Sveavägen 114, Stockholm

Varmt välkommen till SKÖRD - höstens inledande föreställning med Teater X på Teaterverket Svea! 


Sommaren övergår sakta till höst och skördens tid är här. Vilka av dina drömmar har blivit verklighet och vilka sprids för vinden? Vad har du lagt i träda och vad kallar på din uppmärksamhet? Kanske har du något i dina förråd som ligger och väntar på att delas med omvärlden. Kanske har du i perioder upplevd torka eller översvämning. Kanske har du fått ta del av någon annans skörd när du behövde det som mest. Ibland skördar vi ensamma, ibland tillsammans i en större gemenskap. Vilken skörd har varit extra värdefull för dig i ditt liv? Och vilka återstår att uppleva?

Välkommen till föreställningen SKÖRD!


Praktiska detaljer:

- Plats: Teaterverket, Sveavägen 114, Stockholm.

- Speltid: cirka 1 h 45 min

- Pris: 200 kr (150 kr student & pensionär)

- Boka biljetter: se länk nedan

Biljetterna betalas i kassan vid ankomst. Ej uthämtade biljetter kan komma att släppas till väntande 5 min innan föreställningens start.)

- Kassan öppnar kl. 18.30. OBS! Endast kontanter eller Swish!

3 juni 2022:
Speglingar mellan hägg och syren
Klustret, Ekskäret, Stockholm

Varmt välkommen till vårens avslutande föreställning med Teater X på Klustret Ekskäret: “Speglingar mellan hägg och syren".


Vi befinner oss mitt i en turbulent tid och verkligheten överträffar dikten. Mitt i allt brister knoppar och grönska exploderar i fågelsång och blomstring.


Teater X bjuder in till speglingar av såväl ljus som mörker. Vad skulle du vilja få speglat på scen?


Praktiska detaljer: 

23 april 2022:
Levande
Futurum, Järna

Teater X gästspelar i Järna!

Varmt välkommen till vår playbackteaterföreställning “Levande".

I samarbete med ABF Södertälje-Nykvarn.


Mitt i vårens spirande livskraft och en värld i turbulens bjuder vi in till berättelser från livet - om livet. Berättelser som speglas på scen genom improviserad playbackteater.

När känner DU dig som mest levande? Vad är det som gror i dig, i livet, i Järna och i världen? Vad får dig att vilja skratta, gråta, dansa eller slå näven i bordet? Vad behöver dö för att något nytt och levande ska växa fram? 


Praktiska detaljer: 

Foto: Johanna Jivanna Hopkins, 2019

Hur går en föreställning till?

En spelledare fungerar som länk mellan publiken och ensemblen, vilken står redo att genom improviserad teater spegla det publiken delar. Föreställningens innehåll formas av publikens berättelser, minnen, känslor och reflektioner, vilka speglas på scen med improviserat skådespel och musik.

Föreställningens tema är tänkt som en gnista för att tända berättelsernas eld - den urbana lägerelden - som sedan organiskt ger nya gnistor till nya berättelser, och en berättelseväv växer under föreställningen fram. Varje föreställning är unik. En playbackföreställning sker här och nu och aldrig kommer igen! 

(Här kan du läsa mer om playback.) 

Foto: Johanna Jivanna Hopkins, 2019
Foto: Monika Borkenhagen, 2019


Varmt välkomna till denna vår 2022 tillsammans med oss! <3

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du att vi skickar regelbundna uppdateringar till dig ett fåtal gånger per termin. Du kan närsomhelst avanmäla dig genom att klicka på länken “Unsubscribe” längst ner i våra mailutskick.