Aktuellt

- på gång med Teater X

November 2021:
Från GLÄNTA till ELD

Nu har vi avverkat både SKIFTE och GLÄNTA av vår föreställningssvit MELLAN HIMMEL OCH JORD, och fredag 26 november är det dags för ELD. Denna föreställning spelar vi på Improvisation & Co i Stockholm!

Del 3: ELD (26/11, 2021)

Det glöder, det pyr och ryker. En vindpust gör att det plötsligt börjar brinna. Elden värmer och skyddar, men kan också förstöra och förgöra. Elden är vår inre passion, kraften som vill skapa.

Vad brinner du för? Vilka gnistor har haft betydelse i ditt liv? Vilka bränder har du tvingats släcka? Vad har fått brinna upp och sedan fått ge plats för något nytt att växa fram? Hur gör du för att hålla lågan vid liv, och hur gör du för att inte brinna upp?

Välkommen till föreställningen ELD!

Läs mer här om höstens föreställningar.


Bjud in era vänner via vårt Facebook-event och vårt Meetup-event, och glöm inte att boka era biljetter! ;-)

Om ni inte redan får våra nyhetsbrev, så anmäl er till vår maillista längst ner på den här sidan!


Hoppas vi ses den 26 november! <3

Oktober 2021:
Från SKIFTE till GLÄNTA

Tack till alla er som kom på nypremiären av vår föreställningssvit MELLAN HIMMEL OCH JORD den 1 oktober, med öppningsföreställningen SKIFTE! Vilken härlig kväll det blev, och så magiskt att få spela inför publik igen!

Fredag 29 oktober är det dags igen, och då för föreställningen GLÄNTA, som vi spelar på Klustret Ekskäret, Birger Jarlsgatan 58 i Stockholm.

Del 2: GLÄNTA (29/10, 2021)

“Det finns i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse”, skriver Tomas Tranströmer.
Att glänta, att försiktigt öppna och kika in. Kika in i ett rum som sällan öppnas.
Vilka platser och situationer i ditt liv fungerar som portaler för det nya, det framväxande och det oförutsägbara? När gick du vilse och hittade hem? Hur ser gläntan i ditt liv ut? Var finns den och hur hittar du dit? Vad har öppnat sig för dig i ditt liv när du minst anat det?

Välkommen till föreställningen GLÄNTA!

Läs mer här om höstens föreställningar.


Bjud in era vänner via vårt Facebook-event och vårt Meetup-event, och glöm inte att boka era biljetter! ;-)

Om ni inte redan får våra nyhetsbrev, så anmäl er till vår maillista längst ner på den här sidan!


Hoppas vi ses den 29 oktober! :-)

September 2021:
Nypremiär för MELLAN HIMMEL OCH JORD: SKIFTE

Äntligen får vi möta vår publik igen! <3

Den 1 oktober är det nypremiär av MELLAN HIMMEL OCH JORD. Denna föreställningssvit var planerad till våren 2020, men vi hann endast genomföra den första av fyra föreställningar innan pandemin slog till och samhället stängdes ner.

Nu är vi äntligen tillbaks och vi trycker på play där vi tryckte på paus för 1,5 år sen. Med en favorit i repris: Öppningsföreställningen SKIFTE - ett tema minst lika aktuellt nu som då…!

Del 1: SKIFTE (1/10, 2021)

Världen vänder, en dag i sänder... Det enda vi med säkerhet vet om livet är att det är i konstant förändring. Ibland ler det mot oss och ibland känns det tungt. Plötsligt händer något som får oss ur balans, ur vår lunk, som väcker upp oss ur dvalan. Livets skiften skapar dynamik som får oss att känna oss levande, det förutsägbart oförutsägbara.

Vilka skiften har varit avgörande för dig i ditt liv? På vilket sätt befinner du dig i ett skifte just nu? Vill du vända blad eller kanske stanna en stund där du är? Hur förvaltar du livets lott och det arv du fått?

Välkommen till föreställningen SKIFTE!

Läs mer här om höstens föreställningar.


Bjud in era vänner via vårt Facebook-event och vårt Meetup-event, och glöm inte att boka era biljetter! ;-)

Här hittar ni v
årt senaste nyhetsbrev, och har ni inte redan fått det i mailen, så anmäl er längst ner på den här sidan!


Varmt välkomna till en höst tillsammans med oss - vi har saknat er! <3

April 2021:
Premiär för Teater X Digital

Vi har haft vårt första digitala gig! 😜 I slutet av april faciliterade vi en halvdag på Zoom för 70 chefer i en nationell organisation.

Som en liten uppvärmning för detta gjorde vi i slutet av mars ett litet gästspel vid Reimagine Leadership Gathering, där vi gestaltade deltagarnas reflektioner efter en eftermiddags konferens.

Vår traditionella playbackform “Poet, dansare, musiker” fick sig en ny skrud i ’chatterfall spoken word’-tappning, här fångat ur en deltagares perspektiv...

To be continued. See you online! 🤓


December 2020:
Teater X Julkalender

Välkommen att i våra sociala medier (Facebook och Instagram) följa vår julkalender, full med nostalgitrippar...

Då vi inte kan träffa vår publik live just nu vill vi istället bjuda på en liten resa in i arkiven och göra några nedslag i Teater X historia.

Vad har du för minnen med Teater X...? Joina oss på vår nostalgitripp! 😜

#TeaterXJulkalender2020

Augusti 2020:
Ny hemsida!

Jaa! Vi har en ny hemsida! 😃

Vi tar gärna emot er feedback! Är det något ni saknar? Något ni gillar?

Skulle ni hitta saker ni av någon anledning vill uppmärksamma oss på med hemsidan så tveka inte att maila till oss! 🤓

Juni 2020:
Corona Update

2020 har redan gått till historien. Föga visste vi när vi hade vår föreställning SKIFTE den 31 januari, att vi stod inför ett skifte som detta…

Corona har vänt allas vår verklighet upp och ner, på ett eller annat sätt. Vi blev tyvärr tvungna att ställa in vårens resterande föreställningar GLÄNTA, ELD och ÅTERBLICK.

Vi längtar tills vi kan erbjuda fysiska föreställningar för vår publik igen!

Under tiden får ni gärna följa oss på Facebook och Instagram för reflektioner, minnen och tillbakablickar från våra 20 år som grupp.

Om ni inte redan gjort det, anmäl er till vårt nyhetsbrev, så att ni kan vara säkra på att inte missa när vi åter drar igång. Tills dess – ta hand om er, och varandra!

/ Teater X

Foto: Johanna Jivanna Hopkins, 2016


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du att vi skickar regelbundna uppdateringar till dig ett fåtal gånger per termin. Du kan närsomhelst avanmäla dig genom att klicka på länken “Unsubscribe” längst ner i våra mailutskick.